ב- 31.8.2012 נפטר בגיל 91 החבר אברהם מלמד, שפעל במסגרת תחומים רבים ומגוונים בתנועה הקומוניסטית בארץ במשך עשרות שנים. אברהם מלמד כיהן שנים רבות בוועד המרכזי של מק"י, ובמשך מספר שנים אף בלשכה הפוליטית של המפלגה, וכן במזכירות הארצית של חד"ש. ב-1999 הוא היה בין מקימי "הפורום הקומוניסטי הישראלי", וכיהן כחבר בוועד המרכזי של התנועה, ופעל במסגרתה עד סוף חייו.
אברהם מלמד נולד בבולגריה והיה פעיל בשורות התנועה הקומוניסטית בארצו. עם עלייתו לארץ בשנות ה-50 הצטרף לשורות המפלגה הקומוניסטית והחל פעילות ארוכת שנים בשורותיה. בין היתר הוא כתב וערך את עיתונות המפלגה בשפה הבולגרית, וכן פיתח פעילות ציבורית רחבה במסגרת תנועת הידידות עם בולגריה, שכללה הבאת אומנים ויוצרים בכירים מבולגריה להופעות בארץ. בהמשך פעל מלמד רבות גם במסגרת תנועת הידידות ישראל-ברית המועצות והיה חבר במזכירות הארצית של התנועה בשנים בהן קיימה התנועה פעילות עניפה ביותר בקרב ציבור רחב של חברים ואוהדים בכל רחבי הארץ.
בעבודתו כעורך דין ונוטריון ייצג אברהם מלמד את המפלגה בשורה ארוכה של משפטים ותרם רבות לשמירת רכושה ונכסיה של המפלגה. כמו-כן הוא הגן על חברים יהודים וערבים שנשפטו בשל פעילותם הפוליטית בשורותיה במסגרת המאבקים נגד הכיבוש, לשוויון זכויות לאוכלוסיה הערבית ולהגנת זכויות העובדים בארץ. אחת מפעילויותיו הבולטות הזכורות במסגרת זו היא ההגנה על חברים שהשתתפו בפעולות המחאה במסגרת השביתה ההיסטורית של האוכלוסיה הערבית בישראל ביום האדמה הראשון, ב- 30.3.1976, כאשר אברהם מלמד מצא את עצמו מותקף פיזית על ידי אנשי המשטרה ואחר-כך נעצר ונכלא בעוון "תקיפת שוטרים"…
אברהם מלמד היה נאמן לאידיאולוגיה הקומוניסטית המרקסיסטית-לנינית, לאינטרנציונליזם ולאחווה היהודית-ערבית, במשך כל שנות פעולתו, והיה בין המנהיגים שנאבקו בנחישות נגד כל הניסיונות להסית את דרכה של המפלגה מיסודות אלה, אם לכיוונים נציונליסטיים ואם לכיוונים אופורטוניסטיים שונים.
אברהם מלמד דחה בתוקף את דעתם של אלה שבעקבות התמוטטות הארצות הסוציאליסטיות באירופה בחרו להשחיר את כל העבר הסוציאליסטי ולנטוש את היסודות הרעיוניים של האידיאולוגיה הקומוניסטית. אברהם מלמד הרצה וכתב רבות על נושאים אלה וסקר את ההתפתחויות בתנועות ובארצות שונות, וכמובן גם את ההתפתחויות הפוליטיות בארץ ובאזור. הוא המשיך לעקוב אחר ההתפתחויות הפוליטיות עד חודשי חייו האחרונים.