לא להתערבות האימפריאליסטית! (6.4.2011)

הפורום הקומוניסטי הישראלי מגנה בחריפות את ההתקפה של ארה"ב, צרפת, בריטניה ובעלות בריתן על לוב, הנעשית בתירוץ של "הגנת זכויות האדם" בלוב. למעשה, מדובר במלחמה אימפריאליסטית חדשה, שמניעיה השתלטות על הנפט ואוצרות הטבע של לוב ועל אזוריה האסטרטגיים. בימים שבהם החלו ההפצצות האוויריות וירי הטילים על לוב נורו למוות עשרות מפגינים בתימן ובבחריין, אך נגדן כמובן לא הופעל כל כח, כיוון שכאן מדובר בבעלות ברית אסטרטגיות של ארה"ב ובעלי בריתה, כפי שהיה בתוניס ובמצרים. באותם ימים שבהם מתנהלת המתקפה נגד לוב, התפרסמו פרסומים חדשים על הרג אזרחים רבים באפגניסטן ובעירק על-ידי צבאות ארה"ב ובעלי בריתה. התערבותן לא הביאה להגנה על אזרחים בשום מקום, אלא רק לפגיעה באזרחים רבים ולהרס תשתיות, שגרמו לסבל רב לאוכלוסיה באזורים שהופצצו.

להיטות מיוחדת להשתתפות במתקפה על לוב מגלה נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, שמצדו מנסה באמצעות המלחמה להציל את מערכת הבחירות הקרובה לנשיאות. יש לציין, כי אישים בכירים ביותר בממשלת סרקוזי תמכו לאורך שנים ועד הימים האחרונים לשלטונו בשליט תוניס המודח בן עלי. כמו-כן יש לציין, כי אישים וחוגים האחראים מטעם נשיא צרפת לקשר עם חלק מהכוחות הלוחמים בשלטון בלוב היו אותם אישים שלפני שנתיים הביעו את התמיכה הנלהבת ביותר בעולם בהפצצות הישראליות בעזה בזמן מבצע "עופרת יצוקה".

משטרו של מועמר קדאפי, במיוחד בשנותיו הראשונות, ביצע רפורמות רבות במערכת החינוך והבריאות, והעלה אותן לרמה המפותחת ביותר באפריקה. כמו-כן הוענקו זכויות סוציאליות נרחבות לעובדים ולאיכרים. עם זאת משנות ה-90 חלה נסיגה מסוימת במדיניות זו, בוצעו הפרטות, וצומצמו חלק מהזכויות. גם במדיניות החוץ הסתמנו שינויים כאשר במקום מדיניות חוץ אנטי-מערבית מובהקת, הרבה קדאפי לבצע עסקאות מפוקפקות עם שליטי המעצמות המערביות, כולל עם חלק מאלה שפתחו נגדו במערכה לאחרונה (כולל ההנהגה הצרפתית הנוכחית).

האופוזיציה לקדאפי כוללת בין היתר את אלה שהתאכזבו מהנסיגה מהרפורמות הסוציאליות, מהפערים שהתרחבו ומהעדר דמוקרטיה ממשית, ותבעו שינויים לגיטימיים בנושאים אלה. אך בצדם, יש מבין מתנגדי המשטר כאלה שאין בכוונתם להביא לכל שינוי דמוקרטי ממשי, אלא רק להביא לפיצול המדינה על בסיס שבטי ולהעמיד בה דיקטטורים מקומיים חדשים באזורים השונים. חלקם גם קשורים בגלוי עם נציגי המעצמות המערביות, ובמיוחד ארה"ב וצרפת. בימים אלה פרסם הניו-יורק טיימס חומר חדש על מעורבותו הישירה של הסי.אי.איי באירועים בלוב. שעבוד הארץ לאינטרסים של מעצמות זרות אינו "שינוי דמוקרטי", אלא אנטי-דמוקרטי מובהק. העם הלובי בלבד רשאי לקבוע את גורלו ולהכריע את מי הוא רוצה בנהגת ארצו.

אנו תמכנו ותומכים במאבקים העממיים הצודקים, שהחלו בתוניס ובמצרים, והתפשטו לשורת מדינות נוספות באזור. ברכנו על הפלתם של דיקטטורים שייצגו את האינטרסים של קומץ מיליארדרים מקומיים וזרים, על חשבון האינטרסים של עמם. גינינו את הכוח הברוטלי שהופעל (ומופעל) נגד ההתקוממויות העממיות במדינות כמו תוניס, מצרים, תימן, בחריין ואחרות, ואנו מבקרים גם את הפעלת הכוח האלים נגד מפגינים בארצות כמו לוב וסוריה, ללא קשר לעמדתנו בנוגע לטיבם השונה של מתנגדי המשטר במדינות אלה ומטרותיהם. בסופו של דבר מאבקי העמים בארצות השונות באזורנו יובילו למשטרים דמוקרטיים יותר, אשר יבטאו את האינטרסים האמיתיים של השכבות הרחבות ביותר באותן ארצות ויוליכו לשיפור רמת חייהם ואיכותם. עתיד הארצות הוא עניין של עמיהן בלבד, ולאף מעצמה או חבר מעצמות אין זכות לשים את עצמם כז'נדרמים בינלאומיים שיתערבו בכל מאבק שירצו, כביכול בשם הדמוקרטיה והגנת האזרחים  ולמעשה רק למען האינטרסים הצרים שלהן.